Tietoja käyttöjärjestelmän heikoista asetuksista

Kun käytät tietokonetta, käyttöjärjestelmän asetuksiin voidaan tehdä muutoksia sekä omien toimiesi että käynnissä olevien sovellusten toimintojen perusteella. Käyttöjärjestelmän asetusten muuttaminen voi vaarantaa tietokoneen tietoturvan. Jos esimerkiksi käyttäjänimen ja salasanan automaattinen syöttö on otettu käyttöön selaimessa, kolmannen osapuolen verkkosivusto voi ehkä kaapata salasanasi.

Käyttöjärjestelmän heikot asetukset voidaan jakaa kahteen luokkaan:

Oletusarvoisesti sovellus etsii heikkoja asetuksia käyttöjärjestelmästä vähintään kerran päivässä. Jos sovellus havaitsee heikkoja asetuksia, se kehottaa sinua korjaamaan ne, jotta käyttöjärjestelmän turvallisuus voidaan palauttaa ennalleen. Saat tietoja kustakin heikosta asetuksesta napsauttamalla asiaankuuluvan asetuksen vieressä olevaa linkkiä sovellusikkunassa.

Ilmoitusikkunan linkkiä napsauttamalla voit siirtyä Heikkojen asetusten tarkistus -ikkunaan, joka sisältää havaitut käyttöjärjestelmän heikot asetukset. Tietoja heikoista asetuksista näytetään myös Ilmoituskeskuksessa. Voit tarkastella ja korjata heikkoja asetuksia Ilmoituskeskuksessa.

Heikkojen asetusten tarkistus -ikkunassa voit suorittaa seuraavat toiminnot:

Sovellus etsii käyttöjärjestelmän heikkoja asetuksia kaikilta tietokoneen käyttäjätileiltä. Voit korjata muiden käyttäjätilien heikkoja asetuksia vain, jos olet kirjautunut sisään käyttöjärjestelmään järjestelmänvalvojan tilillä.

Jos et ole tietokoneen pääkäyttäjä, voit ohittaa vain oman käyttäjätilisi heikot asetukset. Vain tietokoneen pääkäyttäjä voi ohittaa kaikkien käyttäjätilien heikot asetukset.

Voit käynnistää heikkojen asetusten tarkistuksen manuaalisesti tai poistaa heikkojen asetusten tarkistuksen käytöstä.

Voit hallita tietokoneesi suojausta etäyhteyden kautta ja lähettää heikkojen asetusten korjaamiskomennon My Kasperskysta.